Pásztor Erzsi és a színészi pálya kihívásai

Pásztor Erzsi, a Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, valamint lánya, Holl Henriette a Meglepetés címlapján szerepelnek, ahol őszintén beszélnek a színészi pálya kihívásairól és személyes tapasztalataikról.

Pásztor Erzsi és lánya, Holl Henriette együtt tűnnek fel a Meglepetés magazin címlapján, ahol interjút is adtak. Holl Henriette, aki 35 évig élt Olaszországban, három évvel ezelőtt tért haza Magyarországra édesanyja tanácsára. Holl nem mindig volt boldog szülei színészi hivatása miatt, gyermekkorában osztálytársai is csúfolták emiatt. Ő maga sosem kívánta folytatni a szülei pályáját, amit Pásztor Erzsi nem is sajnál, sőt, támogatta lányát ebben a döntésében.

Pásztor Erzsi szerint a színészi pálya rendkívül kiszolgáltatott. Meglátása szerint Magyarországon szinte csak azoknak sikerül jó szerepeket kapni, akiknek a férjük rendező, operatőr vagy forgatókönyvíró. A 88 éves színművésznő, Holl István Jászai Mari-díjas magyar színművész lánya, aktív életet él, és bár ízületi gyulladása okoz némi fájdalmat, amit injekcióval kezel, esténként még mindig a színházban találja meg az élet értelmét.

Pásztor Erzsi elmondása szerint a színpadon töltött idő adja meg élete értelmét, és a munka kiemelten fontos számára. Úgy döntött, hogy saját lakásában marad, és ameddig csak lehet, szórakoztatja a közönséget. A művésznő nagy örömére lánya, Henriette végleg hazaköltözött Magyarországra, és Pécsett is tervez ingatlant vásárolni. Henriette első házasságából született két gyermeke, Giulia és Aaron, akik mára már felnőttek, és miután Henriette megözvegyült, édesanyja bátorítására döntött úgy, hogy hazatér és a falusi turizmusba fektet be, egy szép házat vásárolva a horvát határ mellett.

Pásztor Erzsi kemény véleményt is megfogalmazott: "Amikor Heni kicsi volt, azt mondtam neki: »Ebben az országban csak akkor érdemes színésznőnek lenni, ha Törőcsik Marinak hívják az embert. És mivel ő már van, felesleges még egy.«" - emlékezett vissza a színésznő, kiemelve, hogy a színészet kiszolgáltatott pálya, és az élet értelmét a színpadon találja meg.