Lewandowski mesterhármasával megmentette a Barcelonát

Robert Lewandowski még korai lenne temetni, hiszen a lassan 36 éves lengyel gólgyáros szenzációs mesterhármasával a sírból hozta vissza a három pontot a Barcelonának a Valencia elleni spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzésen.

Eseménydús meccset látott a 30 167 néző hétfőn késő este a Montjuichon a szakadó eső által eláztatott Olimpiai Stadionban, ami a szezon legkisebb hazai nézőszámát jelentette a Barcának. A Barcelona Fermín fejesével korán vezetést szerzett, de a Barca-mezben 408. mérkőzését játszó Marc-André ter Stegen a 22. percben esernyővel próbálkozott Hugo Duróval szemben, ami nem jött be, így a csatár lekapcsolta a labdát, és az üres kapuba lőtt. Ter Stegen ezzel feljött a második helyre Lionel Messi mögé a legtöbb mérkőzéssel rendelkező Barca-légiósok ranglistáján.

A katalánok szerencséjére a 49. percben, még az első félidő hosszabbításában Giorgi Mamardasvilitől elpattant a labda, éppen Yamal elé, és a georgiai kapus csak a tizenhatoson kívül tudta megfogni a labdát, amiért piros lapot kapott. A második félidő Robert Lewandowskié volt, aki két gólt fejelt, majd a 93. percben gyönyörű szabadrúgásgóllal beállította a 4-2-es végeredményt, amivel a Barca visszavette a második helyet a másik katalán csapattól, a Gironától. Lewandowski ezzel feljött a negyedik helyre 16 góljával a Pichichi-díjért folyó versenyben Artem Dovbik (19 gól, Girona), Jude Bellingham (17, Real Madrid) és Alexander Sörloth (17, Villarreal) mögé.

A La Liga 33. fordulójában a Barcelona–Valencia mérkőzés 4–2-es eredménnyel zárult. A forduló további eredményei között szerepel a Villarrea–Rayo 3-0, a Betis–Sevilla 1-1, a Cádiz–Mallorca 1-1, és a Granada–Osasuna 3-0. Szombaton az Atlético Madrid 3-1-re győzött az Athletic Bilbao ellen, a Las Palmas 0-2-re kikapott a Gironától, az Almería 1-3-ra a Getafétől, míg az Alavés 3-0-ra verte a Celta Vigót. Pénteken a Real Sociedad 0-1-re maradt alul a Real Madrid ellen. Az élcsoportban a Real Madrid áll az élen 84 ponttal, a Barcelona a második 73 ponttal, a Girona a harmadik 71 ponttal, míg az Atlético a negyedik 64 ponttal.