Kecskeméti férfi dublőrt alkalmazott a jogosítvány megszerzéséhez

Befolyással üzérkedés és közokirat-hamisítás vádjával áll bíróság elé egy kecskeméti férfi, aki 700 ezer forintért ígért jogosítványt egy nagykőrösi párnak, dublőr segítségével.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott, aki gépjárműoktatóként és vizsgabiztosként dolgozó ismerőseit felhasználva ígérte meg a sikeres forgalmi vizsgát, 700 ezer forintot kért a szolgáltatásért. A nagykőrösi férfi és felesége, több sikertelen kísérlet után, 2020 novemberében kereste meg a vádlottat, remélve, hogy ő segíthet a jogosítvány megszerzésében. A kecskeméti férfi a látszatot keltette, hogy ismerősei befolyásolásával garantálja a sikeres vizsgát, és a pár elfogadta az ajánlatot, megállapodva az összeg felének előre, a másik felének a vizsga utáni kifizetésében.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi egy ismeretlen személyt bízott meg azzal, hogy a nagykőrösi férfi helyett vizsgázzon, aki hamis ideiglenes személyi igazolvánnyal igazolta magát, és sikeresen teljesítette a forgalmi vizsgát. Ennek eredményeképpen a nagykőrösi férfi jogosítványhoz jutott, míg a kecskeméti férfi megkapta a megígért díj második felét.

A Főügyészség a jogosítványra vágyó férfi és felesége ellen befolyással üzérkedés és közokirat-hamisítás miatt indított eljárást két évre felfüggesztette, mivel úgy ítélték meg, hogy a jövőbeni magatartásuk alapján az eljárás megszüntetése várható. A kecskeméti férfi ellen azonban szabadságvesztés is kilátásban van, mivel a Főügyészség szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.