Izgalmas döntetlen a Bayern és a Real BL-elődöntőjén

A Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a Real Madrid 2–2-es döntetlent játszott a Bayern München otthonában. A visszavágót május nyolcadikán rendezik Madridban.

A Real Madrid és a Bayern München összecsapása a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében igazi rangadónak ígérkezett, hiszen a két csapat 27. alkalommal találkozott egymással az európai kupák történetében. A mérkőzés elején a Bayern München nagy lendülettel kezdett, és már az első percben Sané ziccerbe került, de Lunyin lábbal védett. A hazaiak több helyzetet is kialakítottak, Harry Kane többek között a kezdőkörből is megpróbálta a kaput eltalálni.

A Real Madrid a 24. percben szerezte meg a vezetést Vinícius Júnior révén, aki Kroos tökéletes indítása után 14 méterről a hálóba passzolta a labdát. A Bayern azonban nem adta fel, és a második félidő elején Sané egy szép cselezés után a jobb oldalról ballal a bal alsó sarokba lőtt, egyenlítve az állást.

A fordulatot követően a Bayern tovább növelte előnyét, amikor a 57. percben Kane büntetőből gólt szerzett. A Real Madrid azonban nem hagyta magát, és a 82. percben Vinícius Júnior ismét betalált, ezúttal tizenegyesből, ezzel 2–2-re alakítva az eredményt.

A mérkőzés hajrájában mindkét csapatnak voltak még lehetőségei, de további gólok már nem születtek. A találkozó végül igazságos döntetlennel zárult, és a jövő szerdán Madridban dől el, melyik csapat jut a döntőbe.

Labdarúgás

Bajnokok Ligája

Elődöntő, 1. mérkőzés

Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol) 2–2 (0–1)

München, Allianz Arena. Vezette: Clément Turpin (francia)

Bayern München: Neuer – Kimmich, Dier, Kim Min Dzse, Mazraui – Laimer, Goretzka (Raphaël Guerreiro, a szünetben) – L. Sané (A. Davies, 87.), Thomas Müller (Gnabry, 80.), Musiala – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel

Real Madrid: Lunyin – Lucas Vázquez, Rüdiger, Nacho (Camavinga, 65.), F. Mendy – Tchouaméni, Valverde, Kroos (Brahim Díaz, 76.) – Bellingham (Modric, 75.) – Vinícius Júnior, Rodrygo (Joselu, 87.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Gólszerző: Sané (53.), Kane (57. – tizenegyesből), ill. Vinícius Júnior (24., 83. – a másodikat tizenegyesből)