Az új Audi S3 megérkezett Magyarországra

Az Audi S3 sportmodellje, amely a legerősebb Golf R hajtásláncát is magában hordozza, mostantól hivatalosan is kapható Magyarországon, és mindössze 4,7 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre.

Az Audi A3 negyedik generációjának sportos változata, az S3 már elérhető a magyar vásárlók számára. Az ötajtós modell 19 millió forintos kezdőárral debütál, míg a szedán változat 300 ezer forinttal kerül többe. Az S3-as kivitel 2 literes 4 hengeres turbós benzinmotorja korábban 310 lóerőt és 400 Nm nyomatékot produkált, azonban a frissítéseknek köszönhetően ez a szám most már 333 lóerőre és 420 Nm-re emelkedett.

Az új S3 a tavaly bemutatott Golf R 333 Limited Edition modell hajtásláncát használja, amely egy optimalizált hétfokozatú S tronic automata váltóval van párosítva. Ennek eredményeként a gyorsulási idő 0-ról 100 km/h-ra 4,8 másodpercről 4,7 másodpercre csökkent, míg a végsebesség továbbra is elektronikusan korlátozott 250 km/h.

A megújult Audi S3 külső megjelenését átrajzolt hűtőrács, modernizált fényszórók és hátsó lámpák, valamint egy Akrapovič sportkipufogó jellemzi, amelynek hangja biztosan felhívja magára a figyelmet. A vezetési élményt tovább növeli az átdolgozott sportfutómű, a finomhangolt menetstabilizátor, az erősebb fékrendszer és az új nyomatékelosztó rendszer.

Azok számára, akik még erősebb teljesítményre vágynak, továbbra is rendelkezésre áll az RS3 modell, amely egy 400-407 lóerős, 2,5 literes 5 hengeres motorral büszkélkedhet, és 3,8 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h sebességet. Az RS3 végsebessége 250-300 km/h között mozog. Azonban érdemes megjegyezni, hogy a Cupra Formentor VZ5 modellje, amely szintén az Audi 2,5 literes 5 hengeres motorját használta, már nem része a kínálatnak.

A Cupra Formentor frissítése során eltávolították a 390 lóerős 2,5 literes 5 hengeres Audi motort, így a Cupra Formentor VZ csúcsmodelljei mostantól 265, illetve 333 lóerős 2 literes benzinmotorokkal érhetők el. A megújult Formentor további jellemzői közé tartozik az új hűtőrács, modernizált fényszórók, átrajzolt hátsó lámpatestek, valamint a nagyméretű digitális műszeregység és az új szoftvert futtató 12,9 colos infotainment kijelző. Az új Formentor várhatóan nyáron érkezik a kereskedésekbe, bár az árát egyelőre nem fedték fel.

A Cupra márka is bemutatta a legújabb Cupra Leon sportkombit, amely a legfrissebb technológiát és akár 333 lóerős csúcsmotort kínál, valamint 100 kilométeres e-hatótávú PHEV technikát is felvonultat. A Cupra Leon frissített változata modernizált külsővel, új hűtőráccsal, fényszórókkal és hátsó lámpákkal, valamint a Cupra logóval díszített hátsó részzel érkezik. A belső térben a legújabb szoftvert futtató nagykijelzős műszerfal és a 12 hangszórós Sennheiser hi-fi rendszer gondoskodik a kényelemről és a kiváló hangzásról. A megújult Cupra Leon forgalmazása szintén nyáron kezdődik meg, hasonló időben a Cupra Formentorral, bár az árakat még nem hozták nyilvánosságra.