Verebes István hamarosan búcsúzik a színháztól?

Verebes István, a Karinthy Színházban rendezőként tevékenykedő Jászai Mari-díjas színész, nemrégiben megosztotta, hogy elgondolkodott a színházi pályája befejezésén.

A 75 éves művész a Pepita Magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy a saját generációja nem vitte tovább azokat az értékeket, amelyeket a mesterei képviseltek, és úgy érzi, manapság már kevesebb az igény az ő rendezési stílusára. Verebes István elárulta, hogy az elmúlt tíz év során ritkán kapott olyan lehetőségeket, amelyeket nem csupán szakmai kötelezettségből, hanem szívből vállalt volna, és ezért merült fel benne a visszavonulás gondolata.

A színész-rendező kifejtette, hogy az elmúlt évtizedben nem ő döntött a felkérésekről, hanem csupán elfogadta vagy elutasította azokat. Emlékeztetett arra, hogy korábban, amikor "hatalmon és divatban" volt, méltó darabokat ajánlottak neki, és méltó sikereket ért el.

Verebes István azt is megjegyezte, hogy bár most két olyan ajánlatot is kapott, amelyeket szívesen vállalna, ez csupán a véletlen műve, és úgy érzi, a Karinthy Színházban rendezett Vonó Ignác és Nyíregyházán a Macskajáték című darabokkal akár búcsút is inthetne a színháznak. Meglátása szerint generációja már nem számít érdekesnek, és a színházak sokasága miatt a legjobb és a legrosszabb rendezése is elveszik a tömegben.

Verebes István szomorúan jegyezte meg, hogy már "kifele megy ebből a történetből", és a kedve is megcsappant. Úgy véli, ez a két darab méltó lezárása lehetne pályafutásának.