Tuzson Bence Instagram-lájkrobbanása

Tuzson Bence igazságügyi miniszter Instagram-oldalán egy lájkrobbanást idézett elő, ami példaként szolgálhat azoknak a politikusoknak, akik nagy stábokat tartanak fenn közösségi média oldalaik karbantartására.

Az igazságügyi miniszter elődje is több fős csapatot alkalmazott erre a célra, de Tuzson bebizonyította, hogy ez nem feltétlenül szükséges. Az EU-s elnökségről szóló egyeztetések 18, a rendőrség napjáról szóló bejegyzés 27, míg egy Európa jövőjéről szóló videó 318 lájkot gyűjtött össze. Ezek a számok még nem mutatnak kiemelkedő eredményt, hiszen egyetlen hozzászólást sikerült csak generálniuk.

A nagy kérdés tehát az, hogy mivel lehet igazán nagyot robbantani a közösségi médiában. Tuzson Bence egy egyszerű, de annál hatásosabb bejegyzéssel válaszolt erre a kérdésre:

„Indulás haza!”

Ez a poszt hihetetlen, 49567 lájkot kapott, ami több, mint amennyit az összes korábbi 881 bejegyzése együttvéve. Még Szoboszlai Dominik egy posztja is csak 47 lájkot hozott, amikor a magyar válogatott legyőzte a törököket.

A miniszter Törökországból történő hazaindulását több tízezer felhasználó, köztük jayman3540366, ma.rtajuncadella és nithya_2664 is kedvelte, akik ahmadyuzarziffel és musa.acibuca3-mal együtt érezték úgy, hogy lájkolniuk kell a bejegyzést. Mindezt hashtag nélkül, és egy mozgólépcsős videóval, ami nem számít különösebben izgalmas tartalomnak. Ennek ellenére a poszt sikeres lett, ami arra utal, hogy mások kedvezményes próbálkozásai ellenére is van helye az egyszerű, de ütős tartalmaknak.