Tiltott eszközök használata a barcikai biztonságiak által

A Budapest Honvéd FC hivatalos honlapján közzétett közlemény szerint a barcikai biztonsági személyzet tiltott kényszerítő eszközöket használt a vasárnapi NB II-es labdarúgó-mérkőzésen, ami tömegverekedéshez vezetett.

A Budapest Honvéd FC közleményében részletesen beszámolt a vasárnapi, kazincbarcikai NB II-es labdarúgó-mérkőzés második félidejében történt incidensről. A közlemény szerint a barcikai biztonsági személyzet tiltott kényszerítő eszközöket, mint a vipera és a könnygáz, alkalmazott, ami a tömegverekedés kirobbanásához vezetett.

Az események a Kazincbarcika és a Honvéd mérkőzésének 75. percében kezdődtek, amikor egy szögletrúgás után összetűzés alakult ki a hazai kapu mögötti szektorban, ahol a vendégcsapat szurkolói helyezkedtek el. A biztonságiak könnygázt vetettek be, viperák is előkerültek, majd a szurkolók a pályára tódultak, ami miatt a játékvezetőnek tíz percre szüneteltetnie kellett a mérkőzést.

A Honvéd közleménye szerint a verbális incidens után a biztonsági szolgálat könnygázzal fújta le a nézőket, miközben a vendégszektorban gyerekek, nők és idősebb drukkerek is tartózkodtak. A felvételeken látható volt, hogy egy Honvéd-szurkoló segített fel egy biztonsági őrt, miközben egy másik, megkülönböztető mellényt viselő személy hátba rúgta őt. A klub álláspontja szerint a biztonsági szolgálat aránytalanul lépett fel, és a szezon során más helyszíneken nem tapasztaltak hasonló agressziót.

A közlemény végén a Honvéd FC kiemelte, hogy a rendőrség és az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is vizsgálatot indított az eset kapcsán, az MLSZ a Honvéd ellen is. A klub reményét fejezte ki, hogy a jövőben a futball kerülhet a középpontba.