Összebalhézott Kloppal, de maradna a Liverpoolnál Szalah

A Liverpool egyik legfontosabb játékosa, Mohamed Szalah, szerződése lejárta ellenére is a klubnál kíván maradni, amihez még az sem változtatott a döntésén, hogy a múlt hétvégén összetűzésbe került a vezetőedzővel, Jürgen Kloppal.

A Liverpool futballcsapata a legutóbbi fordulóban is pontokat veszített, miután csak döntetlent játszott a West Ham Uniteddel idegenben. Ez a gyenge eredmény tovább rontotta a csapat bajnoki esélyeit, amelyek így már csak elméleti jellegűek. A csalódást keltő teljesítmények mellett a csapaton belüli feszültség is nyilvánvalóvá vált, hiszen Szalah és Klopp között heves vita alakult ki a mérkőzés során.

A West Ham elleni találkozó után Szalah nem kívánta kommentálni az eseményeket, mondván, hogy ha most beszélne, az csak további tüzet szítana. A Liverpool jelenlegi formahanyatlása mellett a csapat kulcsjátékosai, köztük Szoboszlai Dominik is, nem tudják a szokásos szintjüket hozni.

Mindezek ellenére megbízható források szerint Szalah nem tervezi a távozást a klubtól, sőt, hajlandó lenne meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését.

A The Athletic információi szerint Szalah és Klopp közötti nézeteltérés sem ingatta meg az egyiptomi játékos elkötelezettségét a csapat iránt. Klopp a szezon végén hagyja el a klubot, de Szalah szerződéshosszabbítása már napirenden van, és az új vezetőedző, Arne Slot alatt is fontos szerepet szánhatnak neki. Az új vezetőedző érkezésével a Liverpool már a nyári átigazolási időszak első igazolását is kinézte magának, aki Teun Koopmeiners személyében érkezhet, és akár Szoboszlai Dominik posztjára is alternatívát jelenthet.

Koopmeiners, aki az Atalanta holland válogatott labdarúgója, örömmel csatlakozna a Liverpoolhoz, és a GiveMeSport beszámolója szerint a játékos már januárban is kapcsolatba került a vörösökkel. A 26 éves középpályás az AZ Alkmaarnál lett profi, ahol együtt dolgozott az új liverpooli edzővel, Arne Slottal, és az Atalantában is alapemberként szolgál. A Liverpool elleni Európa-liga negyeddöntőben mindkét mérkőzésen pályára lépett, és a visszavágón még egy lesgólt is szerzett.

Koopmeiners, aki a középpálya közepén a legotthonosabban mozog, de nyolcas és tízes pozícióban is hasznos lehet, 2027 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezik az Atalantánál. A brit sajtó szerint azonban 40-50 millió font körüli összegért elcsábítható lehet, különösen, mivel a játékos nyilvánosan jelezte, hogy nyáron szeretne váltani.

A Liverpool hamarosan hivatalosan is bejelentheti az új vezetőedzőjét, Arne Slotot, miután a transzferguru Fabrizio Romano szerint a Liverpool és a Feyenoord minden dokumentumot aláírt. A hivatalos bejelentésre még várni kell, de várhatóan még ezen a héten megtörténik. Jürgen Klopp már nyilatkozott utódjáról, akiről azt mondta, hogy jó ember és jó edző, és hogy Slotnak nem a csúcson kell majd átvennie az együttest, vagyis lesz még hova fejlődni – utalva arra, hogy a Vörösöknek szinte már csak matematikai esélyük van a bajnoki címre. Az 56 éves Klopp január végén jelentette be, hogy távozik a klubtól, és az edzői stáb többi tagja is hasonló döntést hozott. A 45 éves Slot 2021 óta irányítja a Feyenoord csapatát, amellyel tavaly bajnoki címet nyert, idén pedig a holland kupában lett első.