Stana Alexandra őszintén beszél édesapja elvesztéséről

A gyönyörű táncosnő, Stana Alexandra, kisgyermekkorában veszítette el édesapját, ami mély nyomot hagyott benne. Most a Palikék Világa by Manna Három Igazság című műsorban mesélt arról, hogy ez a tragédia hogyan befolyásolta az életét.

Stana Alexandra, aki Nagyváradon töltötte gyermekkorának első éveit, elárulta, hogy apukája elvesztése óta nem képes beszélni anyanyelvén, a román nyelven, és az új környezetbe való beilleszkedése is komoly kihívások elé állította. "5-6 éves koromban jöttünk át… Sajnos abban az időben az iskolában voltak ebből nehézségeim. Nagyon nehezen fogadtak be, akkoriban volt ellenállás ezzel kapcsolatban. Sokszor hozzám vágták, hogy a román kislány" – kezdte a táncművész.

Alexandra azt is bevallotta, hogy bár mindent megért románul, válaszolni már nem tud. "Amikor elveszítettem az apukámat, akkor eltemettem ezt a nyelvet valahová hátra, nagyon mély, kis bugyorba az agyam hátsó felébe. Mindent értek, de nem tudok válaszolni" – mondta őszintén.

A táncosnő édesapját kilencéves korában veszítette el autóbalesetben. "Apuci kicsi lánya voltam. Nálunk úgy nézett ki a családi minta, hogy apa volt a jó fej, a laza, mindenen nevetett, semmiből nem csinált problémát. Tőle örököltem a vidám, életigenlő személyiségemet. Anya volt a szigorú, nagyon komoly projekteben volt… Ő Ceaușescunak koreografált egy felvonulásra, olyan elképesztő dolgokban volt benne. Megvolt a vasfegyelem, a szigor" – emlékezett vissza Alexandra.

Stana Alexandra hozzátette, hogy bár édesapja magasra tette a mércét, nem biztos abban, hogy ez mennyire határozza meg a párkapcsolatait. "Az biztos, hogy a magánéletem elején, amikor bontogattam a szárnyaimat, az első nagy szerelmem, aki később a férjem is lett, ő nálam jóval idősebb volt. Biztos vagyok benne, hogy adott nekem egy plusz támaszt, ami ezt a biztonságot visszaadta, ezért is lett egy erős kötődés egymás közt" – fejtette ki a táncművész.