Megállt az élet a kormányablakokban, lefagyott a központi informatikai rendszer

Országszerte leállt a kormányablakok informatikai rendszere, az ügyfelek hiába várakoznak, egyelőre nem lehet ügyet intézni.

Az egész országban tapasztalható a kormányablakok informatikai rendszerének leállása, ami miatt az ügyfelek már legalább egy órája várakoznak, és nem tudják elintézni az ügyeiket. A kormányhivatalok.hu weboldalon egy hibaüzenet tájékoztatja az ügyfeleket az okmány- és gépjármű ügyintézésben fellépő fennakadásokról, valamint arról, hogy a kormányablakokban megnövekedett várakozási időre kell számítaniuk.

Az Index szerkesztőségéhez fordult egy ügyfél, aki elmondta, hogy a rendszer meghibásodása miatt gyakorlatilag lehetetlen az ügyintézés, a dolgozók is csak várakoznak, és arról tájékoztatják az ügyfeleket, hogy a hiba miatt áll a rendszer, és nem tudják, mikor fog újraindulni. Egy másik ügyfél a VII. kerületi várakozásáról számolt be, aki szabadságot vett ki az ügyintézés miatt, de most tehetetlenül vár.

Az Index megkereste a Fővárosi kormányhivatalt, hogy megtudja, mi okozza a problémát, és ígéretet tettek arra, hogy amint választ kapnak, frissítik a cikket.