Mufasa – Az oroszlánkirály: Az előzményfilm első előzetese

Decemberben érkezik a mozikba a Mufasa – Az oroszlánkirály, amely a népszerű Az oroszlánkirály előzménytörténetét dolgozza fel, és Mufasa, Simba apjának élettörténetét tárja a nézők elé.

Az első előzetes már megtekinthető, és a film ígéretesnek tűnik a rajongók számára. Rafiki, a majom fogja elmesélni a bölcs oroszlán történetét, amelyet most Kiarának, az oroszlán unokájának narrál. A történet során számos ismerős karakter tér vissza, köztük Mufasa testvére, Zordon, valamint rövid időre Timon és Pumba is felbukkannak az előzetesben.

A Mufasa – Az oroszlánkirály premierje 2024. december 19-én lesz, és a film szereplőgárdája igazi sztárparádét ígér. Donald Glover tér vissza Simba szerepében, Beyoncé pedig ismét Nala hangját kölcsönzi. Seth Rogen újra Pumbaként hallható, és Beyoncé lánya, Blue Ivy Carter is csatlakozik a szereplőkhöz Kiara szerepében. A további szinkronhangok között olyan nevek találhatók, mint Aaron Pierre, Kelvin Harrison Jr., Billy Eichner, Mads Mikkelsen és John Kani.

A Disney egyik legsikeresebb filmjének számító Az oroszlánkirály eredettörténetét feldolgozó produkciót Barry Jenkins, a Holdfény című film Oscar-díjas rendezője készítette. A filmzenét Lin-Manuel Miranda komponálja, az alkotás producerei Adele Romanski és Mark Ceryak, vezető producere pedig Peter Tobyansen.

A Mufasa: Az oroszlánkirályt a hazai mozikban 2024. december 19-én mutatják be. A produkció első kedvcsinálóját itt tudja megtekinteni. Beyoncé és Jay-Z legidősebb lánya, Blue Ivy Carter profi volt a felvételek alatt, és anyaként Beyoncé is elsőosztályú támogatást nyújtott lányának a munka során. A 2019-es élőszereplős Az oroszlánkirály című film eredettörténetét feldolgozó új film Mufasa és Zordon gyermekkorát is bemutatja, és hasonlóan az előző filmhez, élőszereplős technikákat és fotorealisztikus, számítógéppel generált felvételeket egyesít. Beyoncé és Donald Glover a film Can You Feel The Love Tonight című betétdalát is újraénekelték.