„50 év 50 koncert” - Mága Zoltán jótékonysági missziója

Hatalmas sikerrel és álló tapsviharral folytatódott Mága Zoltán „50 év 50 koncert” jótékonysági missziója az MVM Dome-ban, ahol a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész érzelemdús előadásokkal elevenítette fel pályafutását.

Az MVM Dome telt házas, 16 ezer fős közönsége előtt tartott jubileumi gálaműsoron a Nemzet Színészei és Magyarország rangos előadói is közreműködtek. Mága Zoltán 50. születésnapja alkalmából szervezett koncertje Európa és Izrael békéjéért, valamint az állami gondoskodásban és hátrányos helyzetben élő gyermekek megsegítéséért hívott életre új karitatív missziót. Az ünnepi előadáson öt alapítvány részére ajánlott fel egy-egy millió forint összegű támogatást.

Az Érdemes Művész díjjal kitüntetett hegedűművész január elsején indította útjára az ötvenállomásos koncertsorozatát, melynek célja a közönség megajándékozása és a gyermekek jövőjének, életkörülményeinek segítése. Mága Zoltán neve összeforrt a jótékonysággal, hiszen eddigi missziói során sok száz millió forinttal támogatta a rászorulókat.

A Prima Primissima-díjas művész minden koncertjén jótékonykodik, így az MVM Dome-ban tartott gálakoncerten összesen 5 millió forint támogatást adott át különböző alapítványoknak és intézményeknek. A támogatottak között szerepel a Honvéd Kórház, az autizmussal élő gyermekek oktatását segítő SNI Suli Tanoda, az Ágota Alapítvány, a Szülők Háza Alapítvány és a Rajkó Zenekar.

Mága Zoltán beszédében kiemelte, hogy szíve és lelke tele van szeretettel és tenni akarással, és a jubileumi évfordulóját kihasználva minden közszereplésével a békéért emel szót.

A koncerten a közönség megismerhette Mága Zoltán fél évszázados életútját, amelyet tematikus blokkokban mutattak be. A műsorban közreműködtek a Rajkó Zenekar növendékei, az Operettszínház művészei, és meglepetésként csatlakozott Kiss-B. Attila, a Magyar Állami Operaház mesterművésze is. A crossover stílust DJ Yamina, a Sümegi Eszter szopránénekesnő, Bangó Margit és a Nemzet Színészei is színpadra hozták.

A gálakoncerten Mága Zoltán két gyermeke, Mága Jennifer és Ifjabb Mága Zoltán is fellépett, és a koncert záróprodukciójaként a Nemzet Színészei és a Kossuth-díjas előadók a közönséggel együtt énekelték el az A csitári hegyek alatt című népdalt.

A rendezvényen felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök leveleit is, amelyekben jókívánságukat fejezték ki a művésznek.

Mága Zoltán a következő napokban és hetekben Magyarország nagyobb városaiba, Erdélybe, a Vajdaságba, valamint nemzetközi szinten is folytatja jótékonysági misszióját.