Lukács Péter az Év kedvencévé választva az Elverum HB csapatában

Lukács Péter, a magyar kézilabdázó, az Év kedvencének választották a norvég Elverum HB csapatában az első külföldi szezonjában.

Az irányító elmondása szerint kezdeti nehézségek után hamar beilleszkedett a csapatba, és már a támadásban és védekezésben is meghatározó szerepet tölt be. A hétfői M1 aktuális csatornán tett nyilatkozatában kifejtette, hogy fél év kellett a teljes beépüléshez és az új taktikák elsajátításához. Januártól kezdve higgadtabbnak és nyugodtabbnak érzi magát, ami pozitívan hatott a játékára. Lukács szerint sokat fejlődött az idény során, és ezáltal a következő szezon még könnyebb lesz számára.

A norvég élvonalban minden csapat szurkolói választanak egy játékost az Év kedvence-szavazáson, és Lukácsot választották meg ebben az évben az Elverum szurkolói. A magyar játékos meglepődött, de nagyon boldog az elismerés miatt.

Lukács szerint a norvég bajnokságban a mérkőzések fizikálisabbak és gyorsabbak, mint Magyarországon. Érdekességként említette, hogy Norvégiában a vereséget máshogy kezelik: pozitív hozzáállással és a hibák javítására törekednek.

Az Elverum a bajnoki elődöntő második meccsén az Arendal csapatát fogadja kedden. Lukács nehéz mérkőzésre számít, hiszen az alapszakaszban nem tudták legyőzni ellenfelüket, és az elődöntő első meccsén is csak hosszabbításban sikerült győzniük egy góllal. Fontosnak tartja a regenerációt és a pihenést, ezért reméli, hogy nem lesz szükség harmadik mérkőzésre a párharcban.

Amennyiben az Elverum bejut a döntőbe, valószínűleg a Kolstad lesz az ellenfél. Lukács szerint a szezon során folyamatosan új taktikai elemeket vezettek be, amelyekkel meglepték a címvédőt, így bízik a tavalyi fináléban elszenvedett vereségük revansában.

A magyar irányító jelenlegi kölcsönszerződése jövő nyárig szól az Elverumnál, míg a Telekom Veszprémhez 2026-ig van szerződése.