Juhász Péter a BL-összetett élén Budapesten

A Strongman Champions League (SCL) budapesti állomásán Juhász Péter többszörös magyar bajnok bronzérmes lett, és ezzel pályafutása során először került az SCL bajnoki tabellájának élére. A versenyen Véró Alex a 10. helyen végzett.

Tíz év után rendezték meg ismét a Bajnokok Ligája sorozat egyik állomását Budapesten, ahol Juhász Péter a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A verseny rendkívül szoros volt, az öt szám után néhány pont, a versenyszámokat tekintve pedig tizedmásodpercek döntöttek a helyezésekről. Juhász az utolsó számban, a hordópakolásban hosszú ideig vezetett, de végül Adam Roszkowskitól csupán nüanszokkal maradt el.

Juhász a verseny után elmondta, hogy célja a hazai közönség előtt minden erőtartalékot kipréselni magából volt, és ezt sikerült is megvalósítania. Kiemelte, hogy a versenyen való részvétel óriási élmény volt számára, és örült, hogy a hazai versenytársak és érdeklődők testközelből láthatták a világelit szintjét.

A versenyen az első szám, a nyomószám, és a záró szám, a hordópakolás állt a legközelebb a szívéhez. A nyomószámban 180 kilogrammal tizenhárom ismétlést teljesítve kezdett az élen, a hordópakolásban pedig, bár az ezüstérmet nem szerezte meg, összesítésben az SCL bajnokság élére állt.

A következő BL-verseny Szerbiában lesz, ahol Juhász az előző évben a második helyet szerezte meg. A versenyző viccesen megjegyezte, hogy a következő fordulóban ő lesz a "főnök", hiszen a sárga trikót viselheti.

A budapesti verseny egyik emlékezetes pillanata volt, amikor Juhász a hat darab hordót felpakolva felugrott a tartópultra, hogy ott ünnepeljen. A versenyző szerint ez teljesen spontán történt, és örül, ha a közönségnek is tetszett.

A dobogón végül Roszkowski 58 ponttal, a kanadai Frederick Rheaume 54 ponttal, és Juhász Péter 53 ponttal állhatott fel. A verseny keménységét mutatja, hogy az összetettet korábban vezető Mika Törrö csak a nyolcadik helyen végzett.

Véró Alex, aki a Bajnokok Ligájában újoncnak számít, a 13 fős mezőnyben a 10. helyet szerezte meg. A versenyző elmondta, hogy a nyomószámokban és a koffercipelésben még van hová fejlődni, és bár nem volt maradéktalanul elégedett, hasznos tapasztalatokat gyűjtött.

A verseny szakmai koordinátora, Nagy Ákos kiemelte, hogy óriási munka volt a világ legerősebb ligáját visszahozni Magyarországra. Nagy szerint Juhász Péter folyamatosan húzogatta a legnagyobbak bajuszát, és rövidesen a világ legszűkebb elitjébe kerülhet, míg Alex bizonyította, hogy a jövő egyik legnagyobb reménysége lehet.

Roszkowski a budapesti forduló után az Egyesült Államokba utazott, ahol a World’s Strongest Man sorozatban, azaz az erősemberek világbajnokságán top tízes reményekkel áll majd rajthoz.

A BL-rendezés után a hazai erősemberek nem pihennek, hiszen egy héttel a budapesti verseny után Szombathelyen a legjobb U105-ös versenyzők csapnak össze, és folytatódik a Prémium Strongman League közép-európai ligakupa-sorozat is.

ERŐSEMBERSPORT, BAJNOKOK LIGÁJA 2024
BUDAPEST, AQUAWORLD (13 induló)

1. Adam Roszkowski (lengyel) 58 pont
2. Frederick Rheaume (kanadai) 54
3. Juhász Péter (magyar) 53
4. Mitch Flowers (brit) 45
...
10. Véró Alex (magyar) 23,5