Bőnyi iskolai tragédia: hatodikos kislány szúrt meg osztálytársát

Hétfő délelőtt drámai események zajlottak le egy bőnyi iskolában, ahol egy hatodikos kislány szívtájékon szúrta meg lány osztálytársát. A sérült diákot életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba, ahol megműtötték, és azóta az intenzív osztályon ápolják, állapota életveszélyes, de stabil.

Az incidens a Szent István Király Általános Iskolában történt, hétfőn 8 óra 45 perckor érkezett bejelentés a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrségi ügyeletre. A rendőrség és a mentőszolgálat azonnal a helyszínre sietett, ahol a rendőrségi helyszíni intézkedés jelenleg is tart.

Az iskola vezetése az esetet követően arra kérte a szülőket, hogy amennyiben lehetséges, vigyék haza gyermekeiket; azokat a diákokat, akiket nem tudnak elvinni, felügyelet alatt tartják. A bőnyi iskola vezetése az eset után arra kérte a szülőket, hogy vigyék haza gyermekeiket, akik közül többen sokkos állapotban vannak.

A Telex információi szerint az összetűzés két szomszédos településről, Rétalapról átjáró kislány között tört ki. A helyszínen jelenleg is rendőrök végzik a szükséges intézkedéseket, és az események miatt aggódó szülők gyülekeznek. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet.

A Kisalfold.hu információi szerint a bőnyi általános iskolában a szünetben történt a támadás, amikor a hatodikos lány leszúrta osztálytársát. A gyerekekért a szüleik mentek be, és a helyszínen rengeteg rendőr biztosította a rendet. A gyerekeket csak a családtagjaik vihetik haza.

Az első óra végén történt az incidens, amikor a támadó kislány egy kést vett elő, és hátulról megszúrta az előtte ülő osztálytársát. A tanárnő sikítva rohant ki a teremből, miközben mindenkit arra kért, fusson ki az osztályból. A megszúrt kislány testvére egy negyedikes diák, aki nagyon sírt, amikor megtudta, mi történt.

A támadó lányt a diákok furcsának írták le, aki vérfarkasokat utánozott az ugrálásaival, és furcsa üzeneteket írt Messengeren, majd visszavonta azokat. A megkéselt kislány édesanyja a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy sokkot kapott a hírre, mivel lánya egy csendes, szelíd kislány, és nem érti, miért visz valaki kést az iskolába.

Délelőtt a tankerületből pszichológusok érkeztek az iskolához, és egy tanárnő rosszul lett, így mentő is érkezett a helyszínre. A bőnyi polgármester, Szabó Csaba, a Telexnek azt mondta, mindenkit megdöbbentett az esemény, és bízik a kislány felépülésében.

A támadó kislány édesanyja szerint gyermekének apjával megromlott a kapcsolatuk, és a múlt hétvégén ismét fenyegetőzött, amiért rendőrt hívott. Az asszony úgy véli, ez is szerepet játszhatott lánya viselkedésében. A jogászok szerint a 14 éven aluli elkövetők általában nem büntethetők, de a bíróság javító-, nevelőintézetet szabhat ki szankcióként, ha a gyermek belátási képességéről szakértő segítségével meggyőződik a bíróság.

A rendőrség sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a támadó kislány halállistát vezetett, amelyen piros színnel voltak megjelölve azok, akiket még tervei szerint megölt volna, és zölddel azok, akiket nem. A 20 centiméter pengehosszúságú kést és a listát a rendőrség lefoglalta. Az elkövetőt jó tanuló, csendes kislánynak írták le, motivációját a rendőrség vizsgálja, még tart a bűnügyi szemle és a kihallgatás. A késelőt gyanúsítottként hallgatják ki, egyeztetnek a vármegyei főügyészséggel is a nyomozás további menetéről.

A helyiek szerint valami történhetett a kislánnyal a családon belül, mielőtt késsel ment az iskolába. A szomszéd faluban, Rétalapon a helyiek szerint konfliktus volt a "halállistán" szereplők és az osztálytársát megszúró gyerek között, és az iskolában gúnyolták, cukkolták, emiatt tehetett ilyet. Az áldozat édesanyja szerint nem haragszik a támadó osztálytársára, de nem érti, miért visz valaki kést az iskolába és ír halállistát, amelyen lánya, Mirella és két unokatestvére neve is szerepelt.