Gérard Depardieu-t szexuális zaklatás vádjai miatt előzetes letartóztatásba helyezték, majd szabadon engedték

A francia színész, Gérard Depardieu előzetes letartóztatásba helyezéséről számoltak be a hírek, miután két nő szexuális zaklatással vádolta meg. A vádak szerint a színész több filmforgatáson is illetlenül viselkedett.

A párizsi rendőrség hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte Gérard Depardieu-t, akit két nő is szexuális zaklatással vádol. Az egyik panaszos, egy díszlettervező, azt állítja, hogy 2021 szeptemberében a Les Volets Verts című film forgatásán a színész brutálisan megragadta őt, nagy erővel lefogta, és trágár megjegyzést tett, amitől csak a színész testőrének érkezése mentette meg. A másik nő, egy korábbi filmes asszisztens, aki a Le magician et le Siamois forgatásán dolgozott együtt Depardieu-val 2014-ben, azt állítja, hogy a színész „a tenyerével végigsimította a testét”, és „illetlen szavakkal” beszélt hozzá.

A BFMTV információi szerint a színész hétfő délelőtt megjelent egy párizsi rendőrkapitányságon, ahol elkezdődött a kihallgatása. Depardieu ellen nemi erőszak vádjával folyamatban van már egy per, amely Charlotte Arnould 2018-as feljelentése alapján indult. Továbbá, 13 névtelenséget kérő színésznő számolt be arról, hogy a francia színész különböző forgatásokon 2004 és 2022 között zaklatta őket.

A színész tagadja a vádakat, és egy nyílt levélben kijelentette, hogy „soha, de soha” nem bántalmazott nőt, és hogy a „médiatörvényszéknek” csak a szavát tudja adni. A Le Figaróban 2023 októberében megjelent nyílt levelében ismételten tagadta az ellene felhozott vádakat. Emmanuelle Debever, aki szintén a színész áldozata volt, 2023 végén öngyilkos lett. A színész mellett többen kiálltak, köztük az egykori francia first lady, Carla Bruni is. Emmanuel Macron francia elnök korábban azt mondta, hogy szerinte Gérard Depardieu „hajtóvadászat” célpontjává vált. Tavaly decemberben egy újságíró is feljelentést tett ellene egy 1995-ös eset miatt. Az újabb feljelentést idén februárban tette egy 53 éves nő, aki azt állítja, hogy a 75 éves színész megragadta őt a folyosón, a lábai közé szorította, és trágár szavakkal illette.

A párizsi ügyészség bejelentette hétfőn este, hogy Gérard Depardieu francia színészt „beidézték a büntetőbíróság elé” szexuális zaklatás vádjával, így 2024 októberében bíróság elé kell állnia. A színészt szabadon engedték. A színésznek két olyan szexuális zaklatás miatt kell bíróság elé állnia 2024 októberében, amelyet a vádak szerint 2021 szeptemberében követett el két áldozat sérelmére.

Hélène Darras színésznő feljelentését, aki azzal vádolta meg Gérard Depardieu-t, hogy 2007-ben egy filmforgatáson szexuálisan bántalmazta őt, december végén elévülés miatt elutasították. 2023 decemberében Ruth Baza spanyol újságíró és író szintén panaszt tett Spanyolországban a színész ellen „nemi erőszak” miatt. Az események 1995-ben, Párizsban történtek.

Van segítség, ha ön is visszaélés áldozata volt

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.