Véletlenül postázott macska csodás hazatérése

Egy macska, akit véletlenül adtak fel csomagként Utah-ból Kaliforniába, több száz kilométeres utazás után került elő egy munkásbakancs mellől, és most már ismét gazdáival van.

Egy amerikai család véletlenül feladta házi kedvencüket, Galena nevű macskájukat, amikor az állat észrevétlenül beugrott az egyik csomagjukba, amit az Amazon online kereskedelmi cégnek szántak. A Guardian szerint a doboz már amúgy is kb. 13 kilogrammot nyomott, így nem vették észre a plusz súlyt. Az Amazon egyik dolgozója találta meg és mentette meg a cicát.

A macska gazdája, Carrie Clark elmondta, hogy Galena imádja a dobozokat, ami a személyiségének része, ezért kerülhetett a csomagba. Az USA TODAY Video által közzétett tweet szerint Galena egy 650 mérföldes, azaz körülbelül 1046 kilométeres utat tett meg a dobozban, míg a Guardian szerint több mint 800 kilométert utazott.

Clark április 10-én fedezte fel először, hogy a kedvence eltűnt, és a család plakátokat osztogatott, mert azt hitték, hogy az addig csak lakásban tartott macska elszökött. Az állat jó egészségnek örvendett annak ellenére, hogy napokig nem kapott sem ételt, sem vizet. Az Amazon munkatársa, Brandy Hunter azonnal állatorvoshoz vitte a macskát, ahol a benne lévő chip segítségével felhívták a gazdáját. A tulajdonosok először nem hitték el a hírt, de végül repülőre szálltak és mintegy 1500 kilométert utaztak, hogy visszaszerezzék Galenát.

Az út hat napig tartott, közben a macska nem jutott élelemhez és folyadékhoz. Az állatorvos szerint viszont a cica egészen jól megúszta a kalandot, bár egy kicsit lefogyva került vissza gazdáihoz. A gazda szerint a találkozás csodálatos volt, Galena azonnal abbahagyta a remegést és megnyugodott, amikor újra a gazdája karjaiba került.