Eduarda Amorim mezszámának visszavonása az ETO-nál

A Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub hivatalosan is bejelentette, hogy Eduarda Amorim 18-as mezszámát visszavonultatja.

A klub történetében Görbicz Anita 13-as mezszáma után Amorimé a második szám, amelyet a jövőben nem viselhetnek a győri játékosok. Az ünnepélyes mezszám-visszavonás a Bajnokok Ligája-negyeddöntő szombati visszavágójának szünetében történik, ahol a győriek a címvédő norvég Vipers Kristiansand csapatával mérik össze erejüket.

Eduarda Amorim, aki magyar állampolgársággal is rendelkezik, 2009-ben csatlakozott a Győri Audi ETO KC csapatához az északmacedón Kometal Szkopje együttesétől. A következő 12 év során ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, tízszeres magyar bajnok és tizenegyszeres Magyar Kupa-győztes lett. Emellett ötször választották meg a BL legjobb védekező játékosának. A győri csapatban töltött ideje alatt 457 mérkőzésen 1742 gólt szerzett, ezzel a klub örökrangsorában a 3797 gólos Görbicz Anita mögött a második helyen áll.

Amorim a megtiszteltetés kapcsán elmondta, hogy hihetetlenül hálás az elismerésért, amely több évnyi elhivatott és kemény munkáját, valamint a pályán és azon kívül szerzett becses emlékeit jelképezi. Kiemelte, hogy az ETO-család különleges helyet foglal el a szívében, és szép emlékeket őriz az itt töltött időről.

A 37 éves Eduarda Amorim hazája válogatottjával 2013-ban világbajnok lett, és a torna legértékesebb játékosának is megválasztották, ami további fényt vet kiemelkedő karrierjére.