Rekordokkal jön az immár nagykorú Ultrabalaton

Több, mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén: a 211 kilométeres XVIII. NN Ultrabalatont május 2. és 5. között rendezik meg balatonfüredi versenyközponttal.

A versenyen közel 300 egyéni futó mellett 2500 csapat is elindul, melyek duóban, trióban és többféle összetételű váltóban teljesíthetik a távot. Európa számos országából érkeznek résztvevők, többek között Albániából, Ausztriából, Belgiumból, és a kontinensen túlról is, mint Kanada, Izrael és a Koreai Köztársaság.

Az NN UB egyik ismert alakja, Takács „Csipi” Krisztián, aki az idei versenyen a tervei szerint kétszer teljesíti majd a több mint 200 kilométeres távot, alvás nélkül, jótékonysági céllal. A szervezők számára fontos a környezetbarát lebonyolítás is, így a váltópontokon nem használnak műanyag poharakat, és szelektíven gyűjtik a szemetet. Az esemény a Sportoló Nemzet Programhoz kapcsolódik, és a balatonfüredi versenyközpontban megrendezi a térség legnagyobb sportszakmai expóját.

A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton közös jótékony kampányának keretében a futók időmérő chipjeik letéti díját karitatív célra ajánlhatják fel, melyet a vállalat két különböző forrásból is kiegészít. A webshopon történő vásárlásokhoz adományozható összegeket és a helyszíni felajánlásokat a cégcsoport összesen 15 millió forinttal egészíti ki.

Az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán több mint 1000 ajánlás érkezett egészségügyi célokra, intézményekre, civil szervezetekre és alapítványokra. Egy előszűrés után hat intézmény került kiválasztásra, melyek közül közönségszavazással dőlt el, hogy 2024-ben kit támogat a közösség. A nyertesek a Konduktív Óvodáért Alapítvány, az Őrzők Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet lettek. Ezek az intézmények a támogatást rehabilitációs és diagnosztikai eszközök beszerzésére, valamint kórházi épületek modernizálására fordítják.