A vak Blanca titkai

A Blanca című olasz krimisorozatban egy vak lány, Blanca Ferrando életét és nyomozásait követhetjük nyomon, aki a rendőrségen gyakornokként dolgozik, és különleges érzékeivel segíti a bűnügyek megoldását.

Blanca Ferrando tizenkét éves korában vakult meg, egy tragikus tűzvész során, amelyben nővére, Beatrice is életét vesztette. Tizenöt évvel később visszatér szülővárosába, Genovába, ahol nagybátyja, Alberto segítségével hangfájl-dekodolóként kezd gyakornokoskodni a Szent Teodor rendőrkapitányságon. A vakvezető kutyája, Linneo és barátnője, Stella mellett Bacigalupo parancsnok és Liguori felügyelő kezdetben csak terhének érzik, de később rájönnek, hogy Blanca különleges képességei hasznosak lehetnek a nyomozás során.

A sorozat egy brutális kikötői gyilkosság nyomozását mutatja be, amely szorosan kapcsolódik Blanca múltjához és nővére halálához. A nyomozás során Liguori felügyelő is felismeri, hogy Blanca hallása értékes segítséget jelenthet, és a kettejük együttműködése újabb fordulatot hoz, amikor a lány élete veszélybe kerül.

A sorozat Patrizia Rinaldi regényein alapul, az első könyv 2009-ben jelent meg. Az egyes évadok hat-hat dupla hosszúságú epizódból állnak, amelyekben Blanca segít a bűncselekmények megoldásában, miközben saját múltját is fokozatosan feltárja.

Maria Chiara Giannetta, aki Blancát alakítja, szerint karaktere az eddigi legerősebb női szerep, akit játszott. A színésznő kiemeli Blanca bátorságát, reményét és akaraterőt, amelyekkel példát mutat arra, hogy a látássérültek is teljes életet élhetnek. Giannetta korábbi munkái között szerepel az Angela nővér nyomoz és a Jó reggelt, Anya! című sorozatok, és a Don Matteo sorozat hozta meg számára az ismertséget. A sorozatban Giuseppe Zeno játssza Liguori felügyelőt, és a produkcióban Andrea Bocelli is közreműködött a hangok reprodukciójával kapcsolatos szakértőként.