A Mi Hazánk és a Második Reformkor is összegyűjtötte az EP-választáshoz szükséges ajánlásokat

A Fidesz-KDNP után másodikként, és az ellenzéki pártok közül elsőként gyűjtötte össze a Mi Hazánk Mozgalom az európai parlamenti választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat, de nem sokkal később a Második Reformkor is bejelentette, hogy összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat.

A Mi Hazánk Mozgalom aktivistái a szükséges 20 ezer ajánlás kétszeresét szerezték meg, és ebből mintegy 30 ezret adtak le a Nemzeti Választási Irodánál, ezzel az ellenzéki pártok közül elsőként teljesítve az indulás feltételét. Nem sokkal később a Második Reformkor is bejelentette, hogy összegyűjtötte az EP-választáson való részvételhez szükséges húszezer ajánlást, bár arról nem szolgáltatott információt, hogy pontosan hány ajánlást adnak le az NVI-nél.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese egy budapesti sajtótájékoztatón jelentette be az eredményt, és kiemelte a közösség erejét. Megjegyezte, hogy a Mi Hazánk Magyarország legelhallgatottabb pártja, mind az országos, mind a helyi médiában.

A politikus hozzátette, hogy pártjuk a Fidesz után a második legtöbb önkormányzati képviselőjelöltet kívánja indítani, ami másfélszer több jelöltet jelent, mint a Demokratikus Koalíció esetében.

Dúró Dóra kijelentette, hogy az Európai Parlamentben és az önkormányzatokban azokért a célokért fognak harcolni, amelyeket eddig is képviseltek, törekedve egy globalista diktatúra helyett egy magyar jövő megteremtésére.

Az NVI már nyilvántartásba vette a Fidesz-KDNP EP-listáját, és most a Mi Hazánk listáját is, amely már elérhető az NVI honlapján. A Második Reformkor listáját is nyilvántartásba vette az NVI, így ők is hivatalosan részt vehetnek az EP-választáson. Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat keretében számoltunk be az eseményről.