Xavi meggondolta magát, mégsem hagyja el a Barcelona kispadját

A FC Barcelona vezetőedzője, Xavi, aki korábban bejelentette, hogy távozik a szezon végén, most mégis úgy döntött, hogy marad a katalán klubnál 2025 júniusáig.

Xavi, a Barcelona és a spanyol válogatott korábbi középpályása, januárban még azt nyilatkozta, hogy nyáron elhagyja a csapatot, azonban most meggondolta magát. A Barcelona elnökének, Joan Laportának és sportigazgatójának, Decónak a meggyőző erőfeszítései nyomán a 44 éves szakember úgy döntött, hogy a katalán sztárcsapat kispadján marad.

A döntés hátterében állhat az is, hogy Xavi irányításával a csapat szárnyalni kezdett, bár az utóbbi időben két fontos mérkőzést is elveszítettek a PSG és a Real Madrid ellen. Xavi 2021 novemberében vette át a Barcelona irányítását Ronald Koeman után, és első teljes szezonjában spanyol bajnoki címet és Spanyol Szuperkupát szerzett a csapattal.

A Real Madrid elleni legutóbbi vereségük után azonban a bajnoki cím megvédése távolinak tűnik, hiszen a madridiak előnye 11 pont a La Liga tabelláján, hat fordulóval a szezon vége előtt. Xavi, aki játékosként 25 trófeát nyert a Barcelonával, januárban még úgy érezte, hogy „felszabadult” a távozás bejelentése után, de most úgy tűnik, hogy a klub iránti elkötelezettsége felülírta ezt az érzést. A Bajnokok Ligájából pedig a negyeddöntőben kiesett a csapat.

A Barcelona menedzsere január végén, a Villarrealtól elszenvedett hazai vereség után jelentette be, hogy az idény végén távozik a klubtól. „Szeretném bejelenteni, hogy június 30-tól nem folytatom tovább a Barca edzőjeként. Úgy gondolom, hogy a klubnak változtatásra van szüksége, és mint Barcelona-szurkoló, ezt nem akadályozhatom” – fogalmazott Xavi. Szerdán a klubelnök házában tárgyaltak, ahol sikerült megállapodni.