Új fizetős parkolási zónák Zuglóban

Május közepétől bővül a fizetős parkolási övezetek köre a főváros XIV. kerületében, Zuglóban. A változásokat próbaüzem előzi meg, mely során a szabálytalanul parkoló autósokat kezdetben csak figyelmeztetik.

A Énbudapestem információi szerint május 8-tól kezdődően próbaüzem formájában lesz fizetős a parkolás Zuglóban, egy újonnan kijelölt zónában. Ez a terület a Nagy Lajos Király útja, Fogarasi út, Örs Vezér útja és Örs vezér tere által határolt részen található. A próbaüzem során május 15-től a szabálytalanul parkolók még csak figyelmeztető csekket kapnak, de május 22-től már érvénybe lép a fizetési kötelezettség.

A kerületben jelenleg két kategória szerinti díjszabás van érvényben: a B kategóriában óránként 450 forint, míg a C kategóriában 300 forint a parkolási díj. A bővítésről szóló információk még nem szerepelnek a hivatalos térképen.

A Énbudapestem úgy tudja, hogy a kerület vezetése további területeken is tervezi a fizetős parkolás bevezetését. Az egyik ilyen terület az Egressy út, Jerney utca, Fogarasi út és Nagy Lajos király útja által határolt rész, ami közvetlenül szomszédos a májustól fizetőssé váló zónával. Azonban a legfrissebb információk szerint további bővítést már nem terveznek Zuglóban.

A másik terület, amely szintén fizetőssé válhat, a Csömöri út, Rákospatak utca, Vezér utca, Egressy út, Lőcsei út, Szugló utca, Fűrész utca, Bosnyák utca és Lőcsei út által határolt rész, amely jelenleg még ingyenes parkolási lehetőséget kínál a térképen. Némethné Révész Andrea, a zuglói parkolási divízió vezetője szerint a várakozási zónák határain jellemző a férőhelyek telítettsége, de a Vezér utca és a Rákos-patak környékén ritkán érkezik bejelentés a parkolási gondokról, így ezek a területek továbbra is ingyenesek maradnak.

Zűrös napokon vannak túl a zuglói autósok

A zuglói parkolási cég éveken át jogtalanul pótdíjazta az autósokat, amiért tilosban parkoltak. Az ügy igen nagy visszhanggal járt: több sajtóper, rágalmazási ügy és büntetőfeljelentés követte. Azonban hiába erőlködött a cég, a bíróság minden esetben az autósoknak adott igazat. Végül a céget képviselő ügyvéd március végén egy békéltető ülésen beszélt arról, hogy a folyamatosan elbukott peres eljárások miatt nem úsznak tovább az árral szemben, inkább abbahagyják a sarcolást.