Maradona legendás bemelegítése a Bayern München ellen

35 évvel ezelőtt, 1989. április 19-én Diego Armando Maradona egy felejthetetlen bemelegítéssel kápráztatta el a futballvilágot a Bayern München elleni UEFA-kupa elődöntő-visszavágón, ahol kikötött cipőfűzővel is zsonglőrködött a labdával.

Az emlékezetes meccs nem csak a pályán zajló események miatt maradt fenn a köztudatban, hanem Maradona bemelegítése miatt is, amelyet az Opus "Live Is Life" című dalára adott elő. A Tycsports.com cikkében méltatják ezt a négyperces produkciót, amely során a kis argentin a labdát a lábán, térdén, fején és vállain is táncoltatta, miközben a stadion 70 000 nézője ámulattal figyelte.

A mérkőzésen Maradona két gólpasszt is kiosztott Carecának, amivel hozzájárult a Napoli döntőbe jutásához, hiszen a 2-2-es döntetlen, összesítésben 4-2-es győzelmet jelentett a csapat számára. A Bayern München elleni hazai mérkőzésen is két gólpasszt adott, egyet Carecának, egyet Carnevalénak, amiért a Gazzetta dello Sport 6/10-es értékelést adott neki.

A visszavágón Hansi Flicknek kellett volna megállítania Maradonát, de a későbbi Bayern München és német válogatott szakvezetője nem tudott megbirkózni a feladattal, így Jupp Heynckes edző a 68. percben lecserélte őt. Flick évtizedekkel később a mérkőzést élete legemlékezetesebb és legnehezebb meccseként jellemezte, és sosem felejti el, hogy Maradona a mérkőzés után barátságosan érdeklődött az állapota felől.

A Napoli a döntőben a VfB Stuttgartot győzte le, ahol Maradona egy gólt és három gólpasszt jegyzett, így az öt Napoli-gólból négyben közreműködött, és a trófeát 5-4-es összesítéssel nyerte meg a csapat.