Bezár a Nagy-Hideg-hegyi turistaház

A Börzsönyben található Nagy-Hideg-hegyi turistaház 2024 májusában kezdődő felújítás miatt bezár, de a tervek szerint az ősz folyamán újra fogadja a vendégeket.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága bejelentette, hogy a közel 90 éves Nagy-Hideg-hegyi turistaház felújítása elkerülhetetlenné vált, ezért 2024. május 1-jétől előre láthatóan őszig szüneteltetik a vendéglátást. A felújítás során az épületet és a szolgáltatásokat is megújítják, hogy a látogatók még kellemesebb környezetben pihenhessenek. A turistaház üzemeltetői ugyanolyan lelkesedéssel várják a nyitást, mint a vendégek, és ígérik, hogy a felújítás után mindenkit szeretettel várnak vissza.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a látogatók és a túrázók türelmét kérik a felújítás ideje alatt. Januárban történt változás a park igazgatói posztján, Füri András helyére új igazgató került, de az Agrárminisztérium szerint ez a változás nem áll összefüggésben a turistaház felújításával, annak ellenére, hogy Füri András korábban szóváltásba keveredett Menczer Tamással.