Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. április 19., péntek – Kezdjük a napot a legfontosabb információkkal!

Menczer Tamás hivatalosan távozott pozíciójából, de valójában megmaradt a helyén. A világpiaci helyzet változásai következtében az olaj és az arany ára emelkedett, míg a részvényárak esni kezdtek. Orbán Viktor egyik szövetségese cáfolta, hogy Srebrenicában népirtás történt volna. Ukrajna állami kitüntetést adományozott Alain Delonnak. A Forma-1-es Kínai Nagydíj visszatérését egy bizarr edzésmegszakítás tette emlékezetessé. Az Olympiakosz, amely korábban a Ferencvárost is búcsúztatta, bejutott a Konferencia Liga elődöntőjébe. Szoboszlai Dominik kezdőként lépett pályára, de a Liverpool csapata a győzelem ellenére is kiesett az Európa Ligából. Az Aston Villa kapusa két sárga lapot kapott, de nem állították ki, így csapata bejutott az elődöntőbe.

Közlekedési információk:

Budapesten a Rákóczi úton az Astoriánál átépítés és új gyalogos-átkelőhely létesítése miatt lezárják a belső sávot mindkét irányban. A Kossuth Lajos utcában sávelhúzás és sávlezárás várható. A XVII. kerületi Cinkotai úton burkolatjavítás miatt szakaszos útlezárásokra kell számítani, a forgalom jelzőlámpás irányítással halad. A III. kerületi Vihar utcában félpályás lezárás lesz, míg a XIX. kerületi Báthory utcában útszűkületre kell készülni.

A tömegközlekedésben is vannak változások: a 218-as busz megnövekedett menetidővel közlekedik, míg a 26-os busz rövidített útvonalon jár.

Időjárás:

A mai napra napos időt jósolnak, a hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Névnap és devizaárfolyamok:

Ma Emmák ünneplik névnapjukat. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 393,76, USD 368,76, CHF 405,86, GBP 459,99.

+1 információ:

Az italok ára az 50 forintos betétdíjnál nagyobb mértékben emelkedhet a visszaváltási rendszer bevezetése miatt.