A TikTok új alkalmazása: Notes

A TikTok új alkalmazásával, a Notes-szal lépne az Instagram nyomdokaiba, a fotómegosztás terén.

A TikTok bevezette legújabb alkalmazását, a Notes-t, amely elsősorban a fotók megosztására összpontosít. A neve ellenére, amely szöveges tartalmakat sejtetne, a TikTok ezzel az új platformmal az Instagram sikerére hajt. A felhasználók már egy ideje értesítéseket kaptak az új felület érkezéséről, és most Kanadában és Ausztráliában már el is indult a szolgáltatás.

A TikTok Notes egyelőre kevés részletet árul el magáról, de a közzétett információk alapján egyértelműen a fotómegosztásra fókuszál. A TikTok anyavállalata, a ByteDance úgy döntött, hogy egy külön alkalmazást hoz létre ehhez a célhoz, ahelyett, hogy a meglévő TikTok alkalmazásba integrálná ezt a funkciót.

Az App Store-ban található képernyőképek szerint a Notes felhasználói felülete nagyon hasonlít a TikTokéra, és a meglévő TikTok-fiókokkal lehet belépni, tehát nem szükséges új fiókot regisztrálni.

Az Engadget szerint a Notes érkezése különösen időszerű lehet, mivel az Instagram felhasználói egyre több panaszt emelnek a tartalmaik elérésével kapcsolatban. Amennyiben a TikTok új platformja jobban teljesít ezen a téren, akkor lehetséges, hogy sok tartalomgyártót és felhasználót vonz majd át.

A Házasság első látásra ausztrál változatának egyik jelentkezője, Alix Nicholson, felháborodását fejezte ki a válogatók kérdései miatt, amelyek szerinte nem az igaz szerelemre irányuló törekvés szerves részének tekinthetők. Az első kérdések között szerepelt a testtömegindex és a magasság, amelyek relevanciáját Nicholson megkérdőjelezte. A jelentkezési ív későbbi részében azonban olyan kérdések is felmerültek, mint a szülőkkel való kapcsolat, érdeklődési kör, hobbik és a keresett partner jellemzői. Nicholson azonban úgy érezte, hogy a műsor nem az őszinte válaszok alapján állítja össze a párokat, hanem a drámai hatás kedvéért.

A műsor készítői emellett érdeklődtek a jelentkezők múltbeli bűncselekményei, anyagi csődjei vagy egyéb kihágásai iránt. A Mirror szerint ezek a tényezők nem feltétlenül zárják ki a jelentkezőket, hiszen a legutóbbi évadban szerepelt Timothy is, aki korábban börtönben ült drogcsempészés miatt.