Papós András igazgató szerint örömteli, hogy volt közönség, szülők, rokonok, barátok, és ők is részesei lettek a nagy eseménynek, amire a nagy készülődés azt hangsúlyozta, milyen fontosak a diákok.

A diákokra hamarosan ballagás, érettségi vizsga, ötödév, vagy továbbtanulás vár, ugyanakkor az igazgató úgy értékelte, lehetnek pillanatok, amikor reménytelennek látszik a továbbhaladás, de a szülők és a pedagógusok már csak szurkolhatnak, megértik-e tanulók, hogy a ,,megúszás" időszakának vége. Hozzátette, támogatást nyújtanak, ha kell, de a végső hajrá még keményebb munkát kíván tőlük.

Az építészeti ágazatokban tanulók úgy érezhetik, nem a fal, hanem a tudás építése a legnehezebb. A tanulás most a pénzügyiseknek befektetés, kereskedőknek beszerzés, logisztikusoknak raktározás, informatikusoknak adatgyűjtés, a gépészeknek pedig az jár majd a fejükben: ,,mi vagyok én, robot, akinek csak tanulnia kell?"

- fogalmazott Papós András. Kijelentette, a ruhákra tűzött szalag mutatja, hogy olyan diákok állnak itt, akik hamarosan a felnőttek világába kerülnek.

A köszöntőt követően két keringőt és egy nagy finálét adtak elő a végzősök, valamint az est folyamán felléptek az Írisz Táncklub tagjai, jelenlegi és volt diákok.

Fotók: a szerző felvételei