Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban beszámolt, lakossági kezdeményezéssel szépül minden év ezen időszakában Dunaföldvár egyik központi fája. A szervezők Dunaföldvár irányítószámával megegyező darabszámú - azaz 7020 - színes tojással díszítik a fát.

Az eredeti tervek szerint március 11-én rakták volna fel a tojásokat a fára, de a rossz időjárás miatt elnapolták és március 18-án szombaton került rá sor, délután 1 órától este fél 6-ig díszítették az ikonikus központi juharfát.

Az egyik szervező, Baranyai Gyöngyi lapunk megkeresésére elmondta, hogy az esemény nagyon jól sikerült. Rengetegen voltak, kicsik és nagyok egyaránt és új segítőkkel is bővült a korábbi csapat.

Annyi ember jött folyamatosan, hogy hamar megteltek a létrák és szinte verseny alakult ki.

Tóthné Marika paprikás kaláccsal kedveskedett a résztvevőknek, az áramot pedig a közeli Centrum étteremtől kapták, ezzel működött a darus autó. Az új tagok kipróbálhatták, hogy milyen a magasból díszíteni a fát - de abba csak két ember fért el, így ez a része nagyon lassan ment.

Idén is sikerült olyan sűrűn rakni a tojásokat, hogy megint csilingelnek a szélben, így nem csak a szeme, hanem a füle is gyönyörködhet a látványban és a hangokban annak, aki ebben az időszakban ellátogat Dunaföldvárra.

A szervezők a leszedésre is közösségi eseményt hirdetnek, amely előreláthatóan húsvét után 3 héttel lesz.

Fotó: Baranyai Gyöngyi