Friss hír, hogy a kormányzati médiabirodalomban "dollárbaloldal"-nak nevezik az ellenzéket, amelyet az Márki-Zay Péter elszólásának köszönhet. A korábbi miniszterelnök-jelölt különösebb faggatás nélkül azt nyilatkozta, hogy az Action for Democracy nevű szervezettől dollárban kaptak támogatást a választások idején. A Fidesz "jó szokásához" híven rögtön rárepült a lehetőségre, és bár napró-napra gazdagodik uniós forrásoknak is köszönhetően névleg Mészáros Lőrinc birodalma, politikai ellenfeleit vádolta meg a dollárbaloldal jelzővel (ehhez a Telex összevetésképp hozzáfűzi a rubeljobboldal kitételt).

Ebben a médiakampányban írta meg a kormányzati propaganda egyik készséges szócsöve, az Metropol, hogy

Közel 2 millió dollárért vett magának álomvillát a magyar dollárbaloldal főnöke.

A cikk célkeresztjébe az a Korányi Dávid került, aki dolgozott már Bajnai Gordonnak, Karácsony Gergelynek jelenleg is tanácsokat ad, és a Márki-Zay Péter által emlegetett szervezet vezetője. A Metropol állítása azonban nyomokban sem tartalmaz igazságot, amit nem maga Korányi, hanem annak felesége, Mihalik Enikő szupermodell cáfolt meg Insta-oldalán - írta meg a Telex.

Az emlegetett házat ugyanis nem Korányi Dávid, hanem Mihalik Enikó vette. Nem az a ház szerepel a fotókan, amit vett. Az ára a töredéke volt, amelyhez hitelt is felvettek.

Azt pedig már mi tesszük hozzá Mihalik Enikő mellett, hogy bár fontos háttérember lehet az ellenzéki térfélen Korányi Dávid, annak főnökének semmiképp sem nevezhető. Hiába azonban a cáfolatok, a kormányzati médiahenger nem állt le. Bár lassan fél napja olvasható már Mihalik Enikő reakciója, a szebb napokat látott Magyar Nemzet online oldala úgy vette át az eredeti hamis Metropol hírt, mintha nem lenne holnap.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com