Az összeállítás szerint, aki most igényelne H tarifát az elektromos fűtéshez, annak több átszerelési szabálynak is meg kell felelnie, és új villanyóra szekrényt is ki kell alakítania, ami csak az épület homlokzatára lehet felszerelni.

Lesnyik Zoltán, regisztrált villanyszerelő az ATV híradójának elmondta,

van, aki már 2-3 hónapja vár a villanyóraszekrényre.

Egyelőre semmi jóval nem tudjuk még biztatni sem a várakozókat, hogy mikor lesz újra szekrény. Ha érkezik is, többnyire 1-2 darab, de arra sokszoros számú regisztrált villanyszerelő várakozik.

A villanyóra szekrények magyarországi gyártója szerint hatalmasra nőtt a kereslet a termék iránt, hiszen a drága gázfűtésről sokat elektromos fűtésre álltak át:

rengetegen szereltetnek fel napelemet, hőszivattyút és klímaberendezést, ez pedig teljesen felborította a villamos piac igényeit.

A gyártó cég elmondta, hogy az utóbbi években rengeteget fejlesztettek, robotokat vásároltak, üzemet építettek, gépeket és szerszámokat, minden olyant amivel úgy gondoltuk, hogy viszonylag belátható időn belül meg tudjuk oldani ezt a problémát

– nyilatkozott az ATV Híradónak Csatári László, a Csatári Plast Kft. tulajdonosa.

A H tarifát a fűtési időszak alatt csak légkondicionáló és hőszivattyú esetében lehet igénybe venni: ez esetben egy KW/ó áram 23 forintba kerül a 70 forintos piaci ár helyett.