Last minute akciót hirdetett a gutorföldei Pikoló söröző, mielőtt végleg bezártak volna,a gazdasági helyzetre hivatkozva. Pár sörből, felesből nehéz kitermelni a csillagászati összegű villanyt és gázt, valamint a béreket, ezért jobbnak látták, ha eladják az épületet és a jól bejáratott helyiséget.

Mint ahogy azt előrevetítették, az igazi rezsiválság a fűtési szezon környékén csap le hazánkra, sajnos egyre többen kényszerülnek bezárni, mint ahogy a gutorföldei söröző is. Pedig a sörözők, kocsmák mindig is társasági, kapcsolatépítő szerepet játszottak a falvak életében. A férfiak elbeszélgettek, mindenki tudott a másikról mindent.A vidéki ember lassabban él, mint a városi és valahogy máshogy alakultak a kapcsolati lehetőségei is. A sörözőkben, kocsmákban nem pletykálnak, hanem egy-egy ital mellett elbeszélgetnek a helyiek, akik minden bizonnyal nagyon sajnálják a Pikoló bezárását.

"A Pikoló söröző 2022.09.30-tól a gazdasági helyzet miatt végleg bezárt.
A nem csak vendéglátásra alkalmas helység és épület eladó, illetve kiadó. Érdeklődni a Facebook oldalunkon megadott elérhetőségeken lehet, Boronyák József Úrtól."-írta ki a tulajdonos a söröző Facebook-oldalára.
Fotók:  Pikoló söröző Facebook-oldal