Sevilla klublegendája, Jesús Navas távozik

A Sevilla világ- és Európa-bajnok csapatkapitánya, Jesús Navas az idény végén elhagyja a klubot. A 38 éves futballista szerződése nem kerül meghosszabbításra, így szabadügynökként új kihívásokat kereshet.

Jesús Navas 2000-ben csatlakozott a Sevilla utánpótlásához Los Palaciosból, és 2003-ban debütált a felnőttcsapatban. A klubnál eltöltött 17 év alatt négy UEFA-kupát/Európa-ligát, két Király-kupát, egy spanyol és egy európai Szuperkupát nyert. A Sevilla színeiben összesen 684 tétmérkőzésen lépett pályára, melyeken 37 gólt szerzett és 119 gólpasszt adott.

Navas 2013 és 2017 között a Manchester City játékosa volt, ahol első szezonjában bajnoki címet és Ligakupa-győzelmet ért el, majd két évvel később ismét megnyerte a Ligakupát.

A spanyol válogatottban 51 tétmérkőzésen szerepelt, világ- és Európa-bajnoki címet, valamint Nemzetek Ligáját nyert, és ezüstérmes volt a Konföderációs Kupán.

Jesús Navas pályafutása következő fejezete iránt nagy az érdeklődés, hiszen a tapasztalt játékos szabadügynökként kereshet új csapatot.