Ungár Péter: Nincs valós jogkövetkezménye a környezetszennyezésnek

Az LMP társelnöke, Ungár Péter szerint csak látszatintézkedés a gödi akkumulátorgyár környezethasználati engedélyének felfüggesztése, mivel a termelés folytatódik, és nincs politikai akarat a természet védelmére.

Ungár Péter, az LMP társelnöke közösségi oldalán osztotta meg véleményét a gödi akkumulátorgyár környezethasználati engedélyének felfüggesztéséről. Úgy véli, hogy bár a Samsung SDI Zrt. gödi gyárának engedélyét a bíróság hatálytalanította a per végső kimeneteléig, ez nem jelent valós változást, mivel a termelés nem áll le, és senki nem is fogja leállítani.

Az Index korábbi beszámolója szerint a gyárból kifolyt szennyvíz magzatkárosító oldószert tartalmaz, amit a Greenpeace Magyarország mutatott ki a gyár melletti kutakban és a talajvízben.

Ungár Péter szerint a jelenlegi helyzetben nincs valós jogkövetkezménye annak, ha egy gyár szennyezi a környezetet, még akkor sem, ha ez bizonyítást nyer. Hozzátette, hogy a politikai akarat hiányzik az akkumulátorgyáraktól a magyar természet és a lakóhelyek védelmére. Ezen változtatni kíván az LMP, ezért kezdeményeztek népszavazást és indulnak a júniusi választásokon.