Szentkirályi Alexandra és Nemcsák Károly a Szomszédokkal kampányol, míg a Fidesz plakátjai lángra kapnak

A Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra és Nemcsák Károly a népszerű Szomszédok című sorozatot idézve kampányoltak a gazdagréti panelházak előtt. A videóban a Fidesz jelöltje a megszokott gyurcsányozós szövegeket használta.

Nemcsák Károly, aki korábban Vágási Feri karakterét alakította, ismét belebújt a szerepébe, hogy kifejtse, mennyire rossz állapotban vannak az utak.

A kampányvideóban tehát a híres sorozat egyik ikonikus karakterét is felhasználták, hogy üzenetüket közvetítsék. Eközben azonban a Fidesz kampányát egy másik esemény is beárnyékolta.

Budapest I. kerületében, Böröcz László fideszes polgármesterjelölt felháborodását váltotta ki, hogy a párt több választási plakátját felgyújtották. A politikus szerint "baloldali aktivisták" állnak a tettek mögött, és a gázüzemű kandelábereken elhelyezett plakátok gyújtogatása életveszélyes cselekedetnek minősül. Böröcz László felszólította V. Naszályi Mártát, hogy tegyen rendet az aktivisták között és állítsa le a gyűlöletkampányt.

"Eddig, és ne tovább! Életveszélyt okoztak azok a baloldali aktivisták, akik felgyújtották a gázüzemelésű kandelábereken lévő plakátjainkat. Ez már nem játék. Ez a rongálás nem nekünk okoz kellemetlenséget, nem nekünk okoz problémát, hanem emberek életét sodorják veszélybe." - mondta Böröcz László a közösségi oldalán.