Megtalálták a szentesi emberölés gyanúsítottjának holttestét

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök felfedezték a szentesi emberölés feltételezett elkövetőjének, K. Dávid Máténak holttestét. A police.hu jelentése szerint a gyanúsítottat a bűncselekmény elkövetése után nem sokkal azonosították, de csak napokkal később találtak rá halottan.

A rendőrség közleménye szerint 2024. április 25-én kora délután értesültek arról, hogy Szentesen egy holttestet találtak. A helyszínre érkező egyenruhások megerősítették a bejelentés hitelességét. A haláleset körülményei között felmerült az idegenkezűség lehetősége, ami miatt nyomozás indult. A rendőrség gyorsan összegyűjtött bizonyítékok alapján azonosította a 22 éves szentesi lakost, mint a bűncselekmény megalapozottan gyanúsítható személyét.

A nyomozás során a rendőrök 2024. május 3-án este bukkantak rá K. Dávid Máté holttestére Szentes külterületén, egy erdős területen. A hatóságok megerősítették, hogy a megtalált személy valóban az emberölés feltételezett elkövetője.

A rendőrség a közleményében arra nem tért ki, hogy a férfi halálát mi okozhatta, és hogy az ügyben büntető- vagy közigazgatási eljárást indítottak-e. A nyomozásról egyéb részletet nem árult el a rendőrség.

A feltételezett elkövető, K. Dávid Máté Farkas Sándor parlamenti államtitkár rokonságához tartozott. Az államtitkár nyilatkozatot adott egy helyi portálnak, amelyben kifejezte megrendülését a tragédia kapcsán. Az államtitkár testvére révén rokoni szál fűzte a feltételezett elkövetőhöz, de nem tudott részleteket az esetről. Az ügyben a Fidesz iroda biztonsági kameráinak felvételeit is átadták, amelyeken látszódik az utca egy része.

Bő két héten belül ez a harmadik haláleset, aminek egy nő az áldozata. Április 28-án a Pest megyei Aszódon, szintén közterületen, egy társasház előtt bukkantak egy 34 éves piliscsévi nő holttestére. Róla kiderült, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pátroha községben egy ötvenes éveiben járó házaspár lényegében rabszolgaként dolgoztatta. Az 57 éves H. Bélát és 54 éves feleségét, akik nem tettek vallomást az ügyben, többek között halált okozó testi sértéssel gyanúsítják.