Kilencéves fiú hőstette és adománygyűjtés a tornádó után

Egy kilencéves fiú, Branson, megmentette sérült szüleit egy pusztító tornádó után Oklahomában, és most adománygyűjtést szervez a családja számára.

Oklahomában április utolsó hétvégéjén egy hatalmas tornádó következtében legalább négy ember életét vesztette, és tucatnyian megsérültek. Wayne és Lindy Baker, Branson szülei, éppen az oklahomai Dicksonba tartottak, hogy menedéket keressenek, amikor a tornádó felkapta a teherautójukat és a fák közé dobta. A szülők súlyos sérüléseket szenvedtek; az apa nyaka, szegycsontja, bordái és karja eltört, gerince megsérült és elveszítette az ujjának egy részét is, míg az anya háta, nyaka, állkapcsa, bordái és jobb keze eltört, a tüdeje is károsodott.

Branson a baleset után több mint másfél kilométert futott a sötétben, hogy segítséget hívjon, és végül eljutott egy szomszéd házáig. A szomszéd és egy barát segítségével visszatértek a baleset helyszínére, ahol a fiú leszakadt vezetékek és törmelékek között verekedte át magát. A szülei kórházba szállításával életüket mentette meg. Az utat megvilágító villámcsapások segítették, hogy visszataláljon a szomszédhoz, és 10 perc alatt tett meg ezt a távot.

A fiú búcsúzó szavai a szüleihez:

Anya, apa, kérlek, ne haljatok meg, visszajövök.

Wayne és Lindy Baker vállalkozóként dolgoznak, de a baleset miatt most nem tudnak munkájukat végezni. Branson és iskolai baseball-csapata adománygyűjtést szerveztek a GoFundMe oldalon, és jótékonysági baseballmérkőzést tartottak a család megsegítésére. A gyűjtés során eddig közel 36 ezer dollár (13 millió forint) összeget sikerült összegyűjteni.

Johnny Baker, a fiú nagybátyja, bizakodó a szülők felépülését illetően, és elismeri Branson bátorságát:

Neki a szülei szupermenjévé kellett válnia, és tette, amit meg kellett tennie.