Horvátország: Aktív nyaralás a tengerparton

Horvátország nem csupán a pihenésre vágyók paradicsoma, hanem azoknak is kínál kalandokat, akik az aktív turizmus szerelmesei. A kristálytiszta adriai tengerparton túl izgalmas helyszínek és extrém sportok várnak mindenkit, aki szeretné felfedezni a természetet vagy magasabbra tornászni az adrenalinszintjét.

Az Adria partjainál több mint puszta napozásra és fürdőzésre van lehetőség. A horvát tengerpart közelében található Rovinj óvárosa után a búvárkodás szerelmesei felfedezhetik az Adria Titanicjaként ismert Baron Gautsch roncsát, mely már száztíz éve fekszik a tenger mélyén, korallok és szivacsok között. A kezdő búvárok számára Lošinj szigetének közelében található helyszínek, mint a Veli Zal vagy a Cikat fürdőhelyek kínálnak ideális feltételeket a víz alatti világ megismerésére.

Mljet szigete a kirándulók és pihenők számára egyaránt vonzó célpont, ahol a természet szerelmesei akár a veszélyeztetett fajnak számító barátfókákkal is találkozhatnak. A szigetről Dubrovnikba látogatva kajakozni vagy kenuzni is lehet, így a vízi sportok kedvelői is megtalálhatják számításaikat.

A Zára városától nem messze, Maslenica közelében található Horvátország legmagasabb bungee jumping ugrópontja, ahol az adrenalinra vágyók ötvenhat méter magasból zuhanhatnak a mélybe. A Vis szigetén található sziklás szirtek és dombok pedig a hegymászók számára kínálnak kihívást, ahol a Hum csúcsán rejtőző Tito-barlangokat is felfedezhetik a látogatók.

A zipline szerelmesei a Krk szigetén találhatnak kihívást, ahol nyolc kötélpályán csúszva élvezhetik a sebességet és a látványt. Horvátország közel van Magyarországhoz, így akár egy nap alatt is elérhetőek a fent említett helyszínek. A helyi közlekedés egyszerű, a busz- és kompjáratok segítségével a kalandokat akár saját autó nélkül is átélhetjük, és a nyelvi akadályok sem jelentenek gondot, hiszen a legtöbb helyen angolul vagy németül is könnyedén érthetőek vagyunk.

Horvátország tele van élettel és lehetőségekkel azok számára, akik aktív pihenésre vágynak. Fedezd fel a tenger alatti csodákat, élvezd a természetet gyalog, lóháton vagy kerékpárral, és szabadítsd fel energiáidat a vízen vagy a levegőben.