Óriásit harcolt, hosszabbításban verte az olaszokat a hokiválogatott

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában, így a szombati záró játéknapon dől el a feljutás.

A szerdai, Románia elleni 2-1-es vereség és a csapaton belüli feszültségek ellenére a találkozó rendkívül kiélezett küzdelmet hozott, ahol az eltiltásából visszatérő Sofron István nyitotta meg a gólok sorát. A hazaiak azonban nem hagyták magukat, és a második szünet előtt emberelőnyben kiegyenlítettek. A harmadik játékrész elején gyors gólváltás történt, ami aztán a hirtelen halál izgalmait hozta magával. A hosszabbításban Bálizs többször is bravúrral védett, majd Hári passzából Varga Balázs volt a hős, aki a győztes találatot szerezte.

A divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójának eredménye így Magyarország–Olaszország 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) – hosszabbítás után lett, ami azt jelenti, hogy a magyar csapat továbbra is versenyben van a feljutásért, és minden a szombati záró játéknapon fog eldőlni.

A két másik pénteki meccsen a szlovének simán, 3-1-re verték Japánt, Románia pedig 3-2-re győzte le a koreaiakat. Ezzel jelenleg a szlovének már biztos feljutók, a három meccset megnyerő magyarok nyolc ponttal állnak a második helyen, a románok és az olaszok pedig 6-6 ponttal állnak mögöttük. A feljutás így szombaton dőlhet majd el, a magyar csapatnak pedig nem lesz könnyű dolga, ha nem akar számolgatni, mert az utolsó meccsen pont a szlovénekkel játszanak majd.